Facebook
Boaz Spermon

Hej Hej ik ben Boaz 34 lentes jong en een eigenzinnige dagdromer, flierende bruggenbouwer en onverzettelijke levensgenieter van origine. Helaas ben ik sinds 5 jaar ook MS patiënt, wat 3 jaar geleden nog werd bijgesteld naar de diagnose Agressieve Relapsing MS. Wat misschien toch wel een uitzichtloze situatie leek, hebben bovenstaande karakter eigenschappen en het lot mij gevormd tot wie ik nu ben and I’m just getting started. Dit is mijn verhaal. Dit is mijn levensdoel. Dit is stichting op de been.

“…Impossible is Nothing. Let Hope Live…”

HSCT in Sweden

Dag 3: Start stam cel mobilisatie

By on 7 maart 2016

Dag 3 begon met de stam cel mobilisatie. Met het chemo medicijn cyclophosphamide wordt immuunsysteem met een harde dreun omlaag geholpen. Dit is nodig om de weg ‘vrij’ te maken voor de stamcellen. Deze worden extra aangemaakt dmv het medicijn neupogen die ik vanaf woensdag zelf mag injecteren. Ik hoef daarvoor gelukkig niet in het ziekenhuis te blijven en ben nu dan ook gezellig met mijn moeder in het appartement wat we voor 2 maanden hebben gehuurd.

Volgende week maandag word ik weer in het ziekenhuis verwacht om de stamcellen dmv een soort dialyse uit mijn bloed te filteren. Komende dagen dus even aansterken totdat de neupogen injecties beginnen. Deze Zorgen er namelijk wel voor dat je in een staat komt van ‘neutropenie’ wat wil zeggen dat elke infectie gevaarlijk zou kunnen zijn. Grote groepen mensen en bijvoorbeeld rauw eten moet ik vermijden en dan moet het allemaal best goed komen.

Onderstaand filmpje had ik overigens net na de chemotherapie gemaakt en toen ging ik nog best lekker op de prednison en anti misselijkheid medicijnen. Rond 1900 ging het echter bijna de verkeerde kant op, maar de verpleegkundige injecteerde gelukkig snel wat extra anti misselijkheid medicijnen en daarna was ik redelijk okay, maar toch ook nog n btje edgy door de prednison. Al met al een onrustige nacht gehad, maar ik denk dat het best goed ging.

Eerste hapje vd zure appel laten we maar zeggen. Erg benieuwd naar de neupogen phase. Never a dull moment in Uppsala!

Impossible is Nothing. Let Hope Live.

Opdebeen.nl

TAGS

LEAVE A COMMENT